22.01.2025 - Sinop'tan Habere Hoş geldiniz

NÜKLEER BİLİMLER SEMİNERİNE, SİNOP ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

NÜKLEER BİLİMLER SEMİNERİNE, SİNOP ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI
REKLAM ALANI

2.Ulusal Nükleer Enerji ve Nükleer Bilimler Semineri (UNEB-21) gerçekleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu ve Nükleer Düzenleme Kurumu iş birliği ile Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde Video konferans yöntemiyle yapılan seminerin açılış programına; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya, UNEB Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, öğretim üyeleri, misafir akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AMACIMIZ ENERJİ SEKTÖRÜNDE İHTİYAÇ DUYULAN KALİFİYE İNSAN GÜCÜNÜ YETİŞTİRMEK
2.Ulusal Nükleer Enerji ve Nükleer Bilimler Semineri’nin açılışında konuşan Nükleer Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Seminer Düzenleme Kurulu Başkanı Sayın Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, Seminerin temel hedefinin ülkemizin nükleer enerji sektöründe ihtiyaç duyduğu kalifiye insan gücünün yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Seferinoğlu; “UNEB –2021 kapsamında nükleer teknolojilerin farklı alanlarında çalışmalar yürüten akademisyenler ve uzman kişiler tarafından yeni teknolojik gelişmeler ile ilgili eğitici seminerler düzenlenecektir. UNEB-2021 sayesinde lisans öğrencilerinin kayıtlı oldukları programların dışında ve yüksek lisans öğrencilerinin de araştırma yaptıkları alanlar dışındaki uzmanlardan eğitim almalarına olanak sağlanacaktır. Ayrıca, Etkinlik kapsamında, ülkemizde lisans düzeyinde eğitim veren Hacettepe Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi öğrencilerinin birlikte ortak eğitim alma imkânı olacaktır. Bunlarla birlikte, UNEB – 2021 etkinliği nükleer güç teknolojileri ve nükleer bilimler alanında yüksek lisans seviyesinde araştırmalar yapan öğrencilerin araştırma alanlarını tartışabilecekleri, işbirliği yapma fırsatlarının yaratılabileceği ortamlar sağlayabileceği düşünülmektedir. Bu etkinlik aynı zamanda ülkenin uzman nükleer mühendis ihtiyacını karşılamak için, farklı üniversitelerin, TENMAK, NDK ve nükleer alanda çalışmalar yürüten özel sektör gibi uzman kuruluşların eşzamanlı çalıştığı ve nükleer enerji mühendisliği eğitim politikalarını tartıştığı bir platform olacaktır” dedi. 

ÜLKEMİZ ENERJİ TALEBİ HIZLA ARTAN ÜLKELERDEN
Seminerde daha sonra söz alan Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı Türkiye’nin enerji talebi en hızlı artan ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Ersanlı; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji talebine olan artış, enerji ihtiyacının karşılanmasında yaklaşık yüzde 74 oranında dışa bağımlı olmamız, ülkemizin enerji stratejilerinin oluşturulmasında enerjinin güvenli ve sürdürülebilir teminini oluşturacak etkenlerin ön plana çıkmasına neden olmaktadır. Enerji arz güvenliğinin güçlendirilmesi amacına yönelik olarak, ülkemizin enerji stratejisinin uluslararası boyutlarını oluşturan temel unsurları arasında; enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi, elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artırılması gibi faktörlerin yanı sıra mevcut enerji kaynaklarımıza nükleer enerjinin dâhil edilmesi de yer almaktadır. “Nükleer Enerji Teknolojilerinde Yenilikler” temalı bu eğitim faaliyetinin lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrencilerimizin mesleki kariyerlerine katkı sağlamasıyla birlikte, mesleki farkındalıklarının oluşması açısından da önemli olacağı inancındayım. Bu etkinlik süresince öğrencilerimizin, birbirinden değerli üniversitelerimizdeki ulusal ve uluslararası tanınırlığa sahip akademisyenlerimizden, nükleer teknolojilerin farklı uygulama alanlarında uzmanlaşmış Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu ve Nükleer Düzenleme Kurumu personellerimizden ve bu alanda faaliyet yürüten siz sanayici temsilcilerimizin bilgi ve deneyimlerinden azami oranda yararlanılması ve öğrencilerimizin geleceğini ve araştırma konularını şekillendirilmesine fayda sağlayacağı umuduyla; UNEB-2021 “Nükleer Enerji Teknolojilerinde Yenilikler” temalı seminerine katkı sağlayan tüm Saygıdeğer Hocalarıma ve katılımcılarımıza tekrardan hoş geldiniz diyor, başarılı ve faydalı bir etkinlik olması dileğiyle, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, seminer konuları ile ilgili görüşmelere geçildi. 

21, 22 ve 23 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen seminerde, Nükleer reaktörlerde kor tasarımı, Nükleer reaktör güvenliği, Yeni nesil reaktörler, Radyasyon ölçüm ve analizi, Nükleer yakıt ve malzemeler, Nükleer yakıt çevrimi ve atık yönetimi ile Nükleer enerji mühendisliğinde eğitim politikaları gibi pek çok konu ele alındı.Seminerde ayrıca Nükleer Enerji Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerden beklentileri ve bölüm müfredatı da değerlendirildi. 
 HABER : GÜLENAY AKTAN

KAYNAK : VİTRİN HABER

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ