22.01.2025 - Sinop'tan Habere Hoş geldiniz

Barış Ayhan; Sinop’un trafik sorununu çözeceğiz,

Barış Ayhan; Sinop’un trafik sorununu çözeceğiz,
REKLAM ALANI

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan kentte yaşanan trafik sorununu hazırladıkları iki farklı proje ile çözebileceklerini söyledi.

Başkan Ayhan, Sinop’ta yıllardır adeta bir sorun haline gelen trafik sorununu hazırladıkları projelerle çözeceğiz dedi. Bu projelerden ilki şehrin tek merkezini iki farklı şehir merkezi olarak düzenlemek ikincisi ise kentsel dönüşüm ile oluşturulacak alanda gerçekleştirilecek olan çevreyolu projesi ile trafik sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

KENTİN İKİ FARKLI MERKEZİ OLACAK
Çalışma arkadaşları ile birlikte Sinop’un trafik sorununa iki farklı çözüm bulduklarının altını çizen Sinop Belediye Başkanı Barış Ayahn; “Bunlardan birincisi kentin tek merkezini iki farklı merkez yapmak. Avrupa’da da her şey belli old city, new city şeklinde. Bunu bir örnekle açıklamam gerekirse burası turistik bir kent aşağıda diskotek var saat 03.00’e kadar müzik yapıyor, üzerinde Ercan Amca oturuyor. Ercan Amca 80 yaşında, saat 24.00 olunca müzikten rahatsız oluyor 153, 154, 155, 156 hepsini sırayla arıyor. Şimdi burası bir tarihi kentse, biz burayı turizm çekim merkezi yapacaksak tarihi kale surları içerisinde kalan bölgeyi eğlence ve turizm alışveriş merkezi yapacağız. İnsanlar şehrin kıyısında dinlenmeye, ikamet etmeye gidecekler. Dünya artık buna gidiyor. Gidin Amerika’ya, Avrupa’ya kentlerde yaşam var, eğlence var, turizm alanları var. Ama üstlerinde konut yok, konutlar şehrin kıyısında başka bir yerde. Bizim böyle bir şey yapmamız lazım. Bunu hayata geçirebilmemiz içinde 25.000’lik planda revizyon yapmamız gerekiyor. Biz bu revizyonu yaptık hazırladık, Hülya hanımında çok emeği var sağ olsun. Şimdi bakanlığa onu onaylatacağız ve orada yeni bir yaşam merkezi oluşturacağız. Ordu Mahallesi ve Korucuk Mahallesinde.

Biz bunu yaparken burada yaşayan insanların bir kısmını oraya taşıyacağız. Şimdi Sinop bir kum saati gibi. Kum saatinin üst tarafında 35 bin kişi yaşıyor, bu 35 bin kişinin yarısından fazlası her sabah evden çıkıyor işe gitmek için evden çıkıyor o kum saatinin ince belinden geçiyor. Bu insanlar nerde çalışıyor, üniversite, hastane, cezaevi, havaalanı, sanayi, organize sanayi bölgesinde çalışıyorlar ama şehrin bu tarafında yaşıyorlar. O insanlara şehrin o tarafında bir yaşam alanı kurarsak kum saatinin üst tarafında yaşayanlar üst tarafında ikamet edecek, alt tarafında yaşayanlar alt tarafında ikamet edecek. Yani insanları araçla trafiğin içerisinde daha az zaman sarf etmelerine olanak sağlayacağız” dedi. 

ÇEVREYOLU İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMALI
Trafik sorununun çözümünde ikinci projenin ise Aslan Mahallesinin kentsel dönüşüm projesi ile yenilenerek çevreyolunun bu alan üzerinde yapılmasını planladıklarını söyleyen Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Çevreyolu projesinde de bakanlıkla farklı görüşlerdeyiz. Bakanlık çevreyolunu denizden geçirmek istiyor, yani kuzey surlarımızın önünden geçirmek istiyor. 
Bende bu çevreyolunu kuzey surları önünden geçirmeyelim, bu geçirilen yolun kotu deniz seviyesinden 6 metre yüksek olacak. Yani Kültür Merkezinin önünden Meteorolojinin oraya kadar denizden 6 metre yüksekliğinde bir kütle oluşacak. Bizim kale surlarımızın yüksekliği 10 metre. Yani kale surlarının 6 metresi yolun altında kalacak. O arada bir vadi olacak, o vadi nasıl değerlendirilecek bir muamma. 

Yani belediye binasına gelmek isteyen araç oradan çevre yoluna girdiğinde Meteorolojiye kadar çıkacak ondan sonra belediyeye gelecek. O aracı şehir içinde daha çok gezdireceğiz. Üç şeritli bir çevreyolundan geliyorsunuz, bu şeritlerden 100-150 araç geliyor Meteorolojinin oraya geldiğinde bu üç şeritli yoldaki araçların hepsi tek şeritli yolda kuyruğa girecek. Bunu bir çözüm olarak görmüyorum. 
Benim gördüğüm çözüm Aslan Mahallesinde kentsel dönüşüm ile Batur Caddesine kadar yeni bir yol yapmak. Aslan Mahallesinde 50 bin metrekarelik bir alanımız var, konut stoku olarak çok eski, mülkiyetlerde sıkıntılar var. Gelin burada bir kentsel dönüşüm yapalım, onunla ilgili arkadaşlarımız fizibilite çalışmalarını yaptılar. Kaç bağımsız bölüm olduğu tespit edildi. Burada 360 bağımsız bölüm var. Bu insanlara yeni bir TOKİ projesi ile sistem içerisine yerleştirebiliriz. Doğalgazlı, asansörlü, konforlu evlerde yaşam alanı sağlayabiliriz. Buna karşılık o 50 bin metrekarelik alan içerisinde hem bir çevreyolu yapabiliriz hem de kent içerisinde otopark ve yeşil alanları orada yeniden oluşturabiliriz”.     

HABER: GÜLENAY AKTAN
 KAYNAK: VİTRİNHABER

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ